IMG-20170928-WA0002

Groepsfysiotherapie COPD Longproblematiek

Hoewel COPD niet te genezen is, zijn de klachten met een uitgekiende behandelingen te verlichten. Stoppen met roken is de meest doeltreffende stap om het verergeren van de ziekte te vertragen. Naast medicijngebruik is groepsfysiotherapie nuttig om slijm te verwijderen en de conditie te verbeteren. De oefeningen tijdens de groepsbehandeling zijn gericht op: verbetering/onderhouden van uw conditie en spierkracht, houdingscorrectie, ribspreiding, rugstrekking, ontspanning- en ademhalingsoefeningen.

Plan van aanpak
De fysiotherapeutische behandeling bestaat uit een test bij aanvang waarbij informatie over uw fitheid wordt vastgelegd en uw persoonlijke omstandigheden worden besproken. Ieder trainingsuur biedt: een warming-up, een (individueel gericht) trainingsprogramma met behulp van fitnessapparatuur en/of materialen als stokken, ballen en haltertjes en een gezamenlijk cooling down vormt de afsluiting van de les.

Tijd & tarief
Om de persoonlijk aandacht te garanderen is de groepsomvang maximaal 6 personen. Het programma duurt 13 weken. Waarbij u 2x per week in de praktijk komt trainen. De meeste zorgverzekeraars vergoeden dit programma geheel of gedeeltelijk.
Voor meer info, kunt u contact met ons opnemen.

  • Maak een afspraak