Schermafbeelding 2017-10-31 om 12.18.30

Dry needling

Dry needling is een behandelmethode waarbij de fysiotherapeut pijnlijke spierknopen in uw spieren aanprikt met een dunne naald zonder vloeistof. Hierdoor ontspant uw spier snel en langdurig. Deze spierknopen worden ook wel triggerpoints genoemd.

Wat voelt u tijdens dry needling?
De steriele naaldjes die voor dry needling gebruikt worden, zijn heel dun en worden ook in de acupunctuur gebruikt. De toepassing is echter anders. De therapeut lokaliseert het gebied en de spierknopen. Hij/zij tikt het naaldje snel door de huid. Dit is nagenoeg pijnloos. Daarna brengt de therapeut het naaldje door de spier naar het triggerpoint toe; dit is een niet pijnlijk, dof gevoel.

Als de punt van het naaldje het triggerpoint bereikt, reageert de spier met een Local Twitch Response, dit voelt als een elektrisch schokje. De therapeut beweegt het naaldje op en neer om zoveel mogelijk vezeltjes van het triggerpoint los te maken. Afhankelijk van de spier waarin het punt zich bevindt en het aantal triggerpoints in de spier, kunnen de twitches zeer hevig zijn. Ook kunt u de uitstralende pijn voelen die door het triggerpoint veroorzaakt wordt. Dry needling is dus geen pijnvrije behandelmethode, maar wel zeer effectief.

Afspraak maken of meer weten?
Bel 0575-450699 of mail naar bas@fysiomleerkes.nl.

  • Maak een afspraak